УкраїнськаРусскийEnglish
Четвер, 28 березня 2024
Центр розвитку кар'єри
Студентське життя - Студентське життя

Центр розвитку кар'єри

Адреса: 03057, м. Київ, просп. Перемоги, 37, корпус №1, к. 299
тел.: 204-85-93
Контактний email для розміщення вакансій: rabota.kpi[at]gmail.com
Центр працює: Щоденно (крім неділі та суботи) з 10-00 до 13-00, 14-00 до 17-00

http://rabota.kpi.ua

На кафедрі працюють дні відкритих дверей для роботодавцій,  а також кафедра приймає участь у ярмарках професій, які проводяться в університеті.

03057, м. Київ, просп. Перемоги, 37, корпус №1, к. 299
тел.: 204-85-93
Контактний email для розміщення вакансій: rabota.kpi[at]gmail.com
Центр працює: Щоденно (крім неділі та суботи) з 10-00 до 13-00, 14-00 до 17-00

Головним завданням Центру розвитку кар'єри Університету, який розпочав свою діяльність у 2001 році, є надання багатотисячному загалу студентів, аспірантів та випускників університету різноманітної допомоги з питань тимчасового, сезонного та повного працевлаштування. Співробітники Центру займаються налагодженням контактів із потенційними роботодавцями для формування масиву тимчасових і постійних вакансій, робочих місць для проходження виробничої та переддипломної практик; проведенням тренінгів, презентацій, семінарів та консультацій з питань кар'єри, виставкової діяльності; міжрегіональним та міжнародним співробітництвом.

Центр представляє КПІ ім. Ігоря Сікорського на різноманітних профільних заходах, у тому числі виставках, ярмарках професій тощо.

Традиційним стало проведення Центром двічі на рік Ярмарку вакансій "Робота для тебе", участь в роботі якого беруть відомі вітчизняні та іноземні підприємства і організації, зацікавлені у працевлаштуванні перспективних студентів та молодих спеціалістів. Під час Ярмарку студенти та випускники мають можливість ознайомитись з діяльністю компаній, дізнатись про наявні вакансії, отримати інформацію про відкриті програми з працевлаштування, стажування,проходження практики.

Ярмарок професій в КПІ

8 листопада в НТУУ «КПІ» пройшов традиційний ярмарок професій «КПІ запрошує до співпраці». Цей ярмарок є своєрідним майданчиком, який дає змогу зустрітися роботодавцям, зацікавленим у кваліфікованих фахівцях, і представникам факультетів і інститутів КПІ, які готують таких працівників. Зустрітися й обговорити питання, однаково важливі як для підприємств, які потребують нових кадрів, так і для університету, який їх готує. І, певна річ, для сьогоднішніх студентів, які завтра стануть до самостійної роботи. Тож учасники ярмарку говорили про вимоги до майбутніх спеціалістів, умови їх працевлаштування, перспективи компаній, які вони представляли, особливості навчання в університеті – одне слово, про все те, що хвилює завтрашніх молодих спеціалістів та їх майбутніх керівників.

Відкриваючи зустріч, перший проректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Юрій Якименко зауважив, що вона є першою з запланованої на цей місяць низки заходів, спрямованих на вирішення проблем працевлаштування випускників університету. І хоча нині з університетом співпрацюють понад 4000 компаній, підприємств, фірм і організацій, і практично всі випускники КПІ одразу після закінчення влаштовуються на роботу, це не дозволяє адміністрації університету випускати ці питання з поля зору. Особливо, якщо зважити на те, що до старих партнерів КПІ щороку долучаються нові. А в НТУУ «КПІ», в свою чергу, з’являються нові, запитані ринком спеціальності, без яких стає неможливим подальший розвиток не лише окремих підприємств, але й усієї економіки країни.

На цьогорічний ярмарок професій КПІ прийшли керівники кадрових служб більш як 100 компаній і підприємств, а також викладачі та студенти всіх факультетів і інститутів університету. Тож працедавці та їхні майбутні працівники мали змогу познайомитися просто в залі Вченої ради. Їхньому спілкуванню сприяло й те, що обабіч рядів крісел було встановлено стенди факультетів, окремих кафедр і деяких компаній. Завдяки цьому ярмарок розпочався ще до його офіційного початку роботи.

Втім, виступи на пленарному засіданні учасники теж слухали дуже уважно. Воно й не дивно: доповідачі говорили про проблеми, які безпосередньо стосуються підготовки фахівців і їхньої майбутньої діяльності. Так, значну частину свого виступу заступник першого проректора НТУУ «КПІ» професор Володимир Тимофєєв присвятив тому, яким чином в університеті вирішуються питання забезпечення якості підготовки майбутніх фахівців. З огляду на те, що нині в КПІ здійснюється навчання за більш як 130 спеціальностями, причому за 127-мома з них – за бюджетними замовленнями, це питання є надзвичайно важливим як для факультетів, так і для роботодавців. Не менш цікавими для присутніх стали доповідь директора Науково-дослідного центру прикладної соціології НТУУ «КПІ» «Соціоплюс» Анатолія Мельниченка, який розповів про тенденції, що спостерігаються на вітчизняному ринку праці, та їх вплив на підготовку і розподіл випускників КПІ, виступ голови Студентської ради Інституту прикладного системного аналізу КПІ Максима Древаля, присвячений можливостям органів студентського самоврядування щодо сприяння пошуку працедавцями «своїх» випускників, а студентами – «своїх» працедавців, проректора університету, завідувача кафедри фізики металів ІФФ, член - кореспондента НАН України Сергія Сидоренка про підготовку фахівців в сфері матеріалознавства і директора Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації НМК ІПО НТУУ «КПІ» Юрія Богачкова про організацію в інституті роботи щодо підготовки фахівців з трансферу технологій тощо. Ну і, звичайно, дуже корисною для студентської частини аудиторії стала інформація представників компаній, які виступили на засіданні, тим більше, що серед них були такі відомі, як «Epam Systems», ПАТ «Київенерго», ТОВ «Люксофт Україна», «IBM», ПАТ «Рівнеазот», Державне підприємство «Антонов» (Київський авіаційний завод) та інші.

Після пленарного засідання учасники ярмарку розійшлися по факультетах і кафедрах, де почалася робота над вирішенням конкретних питань щодо організації спільної роботи підрозділів університету та представників компаній з підбору кандидатів для роботи, відпрацювання процедур і підготовки відповідних документів.

Щороку восени в НТУУ "КПІ" проходить ярмарок професій "КПІ запрошує до співпраці". Цього року він відбудеться 8 листопада у вигляді круглих столів по обговоренню шляхів удосконалення партнерських зв'язків між факультетами та представниками організацій, компаній і фірм – потенційних і нинішніх партнерів та роботодавців наших випускників, які зможуть ознайомитися з науково-освітньою діяльністю КПІ та долучилися до нових форм взаємодії на довгострокову перспективу.

Головною метою проведення даного заходу є впровадження нових форм співпраці НТУУ «КПІ» з підприємствами та організаціями на довгострокову перспективу.

Задачі проведення заходу:

  • Налагодження партнерських стосунків між НТУУ «КПІ» та підприємствами і бізнесом на довгострокову перспективу.
  • Інформування роботодавців щодо готовності НТУУ «КПІ» до адаптації навчальних програм підготовки фахівців відповідно до вимог ринку праці.
  • Діалог випускників НТУУ «КПІ» і роботодавців щодо практичної підготовки фахівців, ефективного використання знань, вмінь та навичок у провідних компаніях України.
  • Створення НТУУ «КПІ» іміджу навчального закладу, що готовий співпрацювати з роботодавцями за європейськими стандартами.

Партнерами КПІ загалом є більше 4 тис. підприємств, організацій і наукових центрів України, з-понад 2300 з них університет має двосторонні угоди. Це дозволяє НТУУ "КПІ" мати зворотний зв'язок, тобто оперативно визначати, яких фахівців потребує економіка, як вдосконалити навчальний процес під ці потреби, як зробити діяльність молодих фахівців ефективнішою.

Запрошуємо до співпраці

 
Годинник
ПОСИЛАННЯ
Цитата
Полезно поразмыслить над ошибками, сделанными великими умами, поскольку они часто имели серьезное основание, чтобы их сделать. (Луи де Бройль)

Пошук
Статистика
Користувачі : 4733
Зміст : 252
Переглянути хіти змісту : 2986665
Останні статті